Seachange,
Mornington

Seeking a change of lifestyle, the small family found a secluded block just 400m from the shore in Mornington and set about to build their dream house. With the assistance of Russell Barrett Architects, the two sleek, modernist wings were envisioned. Informal living areas and terraces, separating the parent's and children's wings, are effortlessly tied to the brutalist stone entry that is found at the peak of the 120m long drive.

Significant attention was given to ensure the longevity of the drive and its toppings. A sophisticated series of breaks were specified to reduce the impact of run off and drainage provided to reduce the volume of water on the drive. This focus on the details continued through to the consideration to suspend the floors. Due to the varied fall across the hill, this decision provided the flexibility to produce a cost effective design that floats above the ground below.